Primátori a starostovia za KDH sa zišli v Prešove

08.05.2004 Celý región

Téma problémov financovania miest a obcí a v ich pôsobností školských a zdravotníckych zariadení v spojitosti s pripravovanou fiškálnou decentralizáciou domi...
Téma problémov financovania miest a obcí a v ich pôsobností školských a zdravotníckych zariadení v spojitosti s pripravovanou fiškálnou decentralizáciou dominovala 7. mája v programe stretnutia primátorov a starostov zvolených za Kresťanskodemokratické hnutie (KDH) v Prešove.

Okrem týchto aktuálnych otázok fungovania miestnej samosprávy bola na pretrase vnútropolitická situácia a príprava volieb poslancov Európskeho parlamentu.
Predseda KDH a predseda Národnej rady (NR) SR Pavol Hrušovský povedal, že každoročne organizované takéto stretnutie má veľkú inšpiratívnu hodnotu pre všetkých, ktorí pôsobia vo \"veľkej\" politike. Okrem neho do Prešova prišiel ešte minister školstva Martin Fronc a niekoľko poslancov NR SR. Na stretnutí bol aj kandidát KDH na europoslanca za KDH Ján Hudacký z Prešova.
Hrušovský konštatoval, že na všetky otázky financovania miestnej samosprávy dá odpoveď pripravovaný zákon o rozpočtových pravidlách miest a obcí. Chápe, že otázka toku peňazí je pre ich predstaviteľov najdôležitejšia, zvlášť po reforme verejnej správy.
KDH má v celej SR asi 350 svojich primátorov a starostov. Z nich do Prešova prišlo 142, medzi nimi primátori Bratislavy, Trnavy, Starej Ľubovne, Ilavy a Gelnice.

(jj)
 

Vyberte región